2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2012-04-23 09:59:57

barany12.jpgVI. Sárrét Íze Fesztivál keretében, mely 2012. április 25-től 28-ig tart Nagyrábén a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár (Nagyrábé, Rétszentmiklósi út 2/A) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és családját, barátait 2012. április 26-án, csütörtökön, 18 órakor az I. ORSZÁGOS BÁRÁNY KIÁLLÍTÁS megnyitójára, ahol bemutatkozik a Spanyolnátha művészeti folyóirat és a hernádkaki  Nemzetközi Mail Art Művésztelep „Ezek mennek, meg a bárányfelhők...” című nemzetközi küldeményművészeti projektje. A kiállítás 2012. május 31-ig tekinthető meg.

2012-04-20 20:56:40

FERDINAND_TEKERCSEK.JPGHarmadik alkalommal kerül megrendezésre Karcagon a kihajtásra emlékeztető esemény, mely ferdinándsütő versennyel egybekötve 2012. április 22. (vasárnap) 8 órától veszi kezdetét. A pontos helyszín: Karcag, Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám, a Nimród Bioszálloda és Bioétterem előtti parkoló Fővédnökök: Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László, Karcag Város Polgármestere. A III. Karcagi Ízőrző főzőversenyre a kóstolókat, a III. Karcagi Ferdinándsütő versenyre érkező nevezéseket, és a kitöltött biototó szelvényeket a Nimród Bioszálloda recepcióján lehet leadni április 22-én, vasárnap 08-tól 12 óráig. A nevezés díjtalan! Program: 09.15 Térzene a Nagykun Honvéd Bandával, 09.45 Mazsorett-bemutató, 10.00 Ünnepélyes megnyitó. 10.15 Néptáncbemutató I. felvonás a Pipás zenekarral. 10.45 Plósz Csilla tárogatóművész előadása. 11.00 Néptáncbemutató II. felvonás a Pipás zenekarral. 14.00 A Biototó, a III. Karcagi Ízőrző főzőverseny és a III. Karcagi Ferdinándsütő verseny eredményhirdetése, díjátadó. 15.00 Malacfogóverseny 10 év alatti lányoknak és fiúknak. 16.00 Sátorbontás. További egész napos programok:
a főzőversenyen induló ételek kóstolója. Népi iparművészek és kézművesek bemutatója, vásár gyermekeknek ingyenes kézműves foglalkoztató és arcfestés, lufibohóc, ugrálóvár. A szálloda udvarán 9.00 órától folyamatosan megtekinthető a Karcagi Hagyományőrző Talpas Íjász Kör Egyesület bemutatója.

2012-04-20 14:46:40

Költő Nagy Imre_1.JPGA Sárrétudvari Nótakör Egyesület 2012. április 21-én, szombaton 14:00-kor a Sárrrétudvari Költő Nagy Imre Művelődési Házban (a képen) "Csináltatok egy hegedűt.." címmel nóta délutánt rendez, ahol fellép: a Túrkevi Vadvirágok Népdalkör, a Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör Püspökladány, a Berekfürdői Napsugár Nyugdíjas Klub népdalköre, a Kabai Nótaklub  és szólistái, a Zagyva László Vegyeskar  és szólistái, a földesi Nosztalgia Hagyományőrző Klub szólistái, Hajdúnánás Nótaklub szólistái, a Sárrétudvari Nótakör Egyesület szólistái és csoportja. Kísér: Tordai Zoltán és cigányzenekara. Belépő: 600.-Ft (forrás:sarretudvari.hu)

2013-10-10 21:02:28

kunijasz_logo.jpgcímű pályázat a Kunok II. Világtalálkozója tiszteletére. Kiíró: Csenged Népművészeti Egyesület, Falvak Kultúrájáért Alapítvány, Magyar Kultúra Lovagrendje. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30.  Kategóriák: I. Viselet, II. Lakástextil, III. Egyéb használati tárgy, IV. szellemi alkotás kategóriában (zene, tánc, írásmű…)  A pályázat célja:  A Kunok 1239-ben, 773. éve kaptak bebocsátást a Kárpát medencébe, és váltak a magyarság egyik legnépesebb csoportjává. A népek vándorlásának országútján, és a Kárpát medencében is megkezdődött a hagyományok tárgyi és szellemi kutatása, melynek eredményeit kívánjuk összegyűjteni és bemutatni, hogy az ősi és hagyományos elemekből ma mi alkalmazható viseletben, lakástextilen és egyéb tárgyakon, valamint irodalmi, zenei és egyéb alkotásokban.  Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet, aki ezt a célkitűzését elfogadja, területi határ nincs. Egy pályázó öt alkotással, vagy garnitúrával vehet részt. A pályaművekhez csatolni kell egy adatlapot, mely tartalmazza az alkotó nevét és elérhetőségét, valamint az eredetiségre, származási helyre és időpontra utaló dokumentumot, megnevezést. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30. Helye: Helytörténeti Múzeum, 5440. Kunszentmárton, Kerületiház út 8. A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. A bíráló bizottság a kiválasztott alkotásokat Nagydíj, kategóriánként első-második- harmadik díjban részesíti, a meghirdető szervek kiállítást rendeznek. Az eredményhirdetésre a kiállítás megnyitásakor kerül sor. A kiállítás megnyitása: 2012. szeptember 15. Kunszentmárton, Helytörténeti Múzeum és a Bartók Béla terem. (forrás:nonprofit.hu)

2012-04-19 15:21:14

kezilabda2.jpg
A karcagi felnőtt férfi kézilabda csapat játszik 2012. április 22-én, vasárnap Karcagon a Sportcsarnokban 10:00-től Törökszentmiklós csapatával, 15:00-től Tiszakécske lesz az ellenfele. Várnak minden kézilabdabarátot szurkolni ezekre az igen fontos meccsekre, ahol a csapat mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb formában legyen és nyerjen.

2012-04-19 13:48:26

pasztornapnadudvar.jpgA Hajdú-Bihar megyei településen megelevenednek az ősi állattartó mesterség hagyományai. Emellett folklór bemutatók sora, főzőverseny, népi kézműves termékek vására színesíti az eseményt. VIII. Nádudvari Pásztornap a 20 éves kézműves szakoktatás jegyében - A pásztorok konyhája és eszközei Programok 2012. április 21-én szombaton az Ady Endre művelődési Központban 13.00-15.00 között nyitott műhelyek a Szakiskolában: megtekinthető a fás-, fazekas-, szövő-, nemez- és bőrös műhely és a Szín-Tér, 15.00 órakor a tanácsteremben, Hortobágy pásztor szemmel - A puszta növényvilága, Dr. Molnár Zsolt botanikus előadása és könyvbemutatója, 15.30-kor a kiállítótérben Bemutatják Pósalaki László és Varga Sándor nádudvari pásztorok családját, 16.00 órakor a 20 éves szakiskola jubileumi kiállítását ajánlja Bodó Sándor, a rendezvény fővédnöke, szakmai tárlatvezetést tart Galánfi András, az iskola nyugalmazott művészeti vezetője, 17.00-kor a színházteremben Köszöntőt mond az iskolát alapító és fenntartó önkormányzat nevében Beke Imre polgármester. Az iskolát bemutatja Dr. Takácsné Baranyai Etelka intézményvezető. A szakiskola tanulóinak ünnepi műsora, majd Batyus bál, táncház a Bakator népzenei együttes közreműködésével. Programok április 22-én vasárnap a városi sportpályán 10.00 - 18.00 óráig A rendezvényt megnyitja Bodó Sándor országgyűlési képviselő és Réz Szilárd alpolgármester. A pásztorok konyhája és eszközei.  A 20 éves szakiskola szakmai, kézműves bemutatói, népzenei és néptánc csoportjainak műsora. A pásztorok bemutatják hagyományos konyhájukat, eszközeiket. Bemutatják a pásztorok állatait, életmódjukat, hagyományos ételeiket.  A helyben készült pásztorételek versenye. Birkanyírás bemutató. A nap folyamán népi kézműves termékek vására neves mesterek részvételével.  Szekerezés, lovas bemutató, íjászat. Közreműködnek a helyi amatőr művészeti csoportok. (forrás:nadudvar.hu)

2012-04-18 20:46:50

szentefremferfikar_gorogkatolikus_hu.jpgA Hajdúdorogi Egyházmegye idén ünnepli alapításának centenáriumát. Ebből az alkalmából Szent Efrém koncertet rendeznek a debreceni Attila téri görögkatolikus templomban 2012. április 21-én 19 órától. A férfikarral együtt fellép Sebestyén Márta Unesco-békedíjas népdalénekes is. A koncert ingyenes, önkéntes felajánlásokat elfogadnak az énekkar költségeinek a fedezésére. Április 24-én 17 órától Böjte Csaba tart előadást ugyanitt az egyházközség vendégeként. (forrás:civishir.hu)

2012-04-20 08:53:26

candlestwo.jpgMegrendülten vettük a hírt, hogy az oly sokak által szeretett és tisztelt Sebestyén házaspár nincs többé. Mimike néni  és Laci bácsi keze alatt generációk nőttek fel:  talán nincs is a Berekben olyan középkorú felnőtt, akit ne tanítottak volna.   Jól emlékszünk Mimike néni egyszerűségére, érzékeny, szelíd lényére, kedvességére. Sosem volt türelmetlen,  mindig megértő, kedves tanítója volt kicsiknek – nagyoknak… Nem felejthetjük Laci bácsi határozottságát, szigorát, ahogyan diákjait nevelte. Következetes, igényes pedagógusi munkájával sok bereki gyermekből faragott tisztességes, kötelesség tudó felnőttet. Laci bácsi személye etalon volt,  emberi tartása,  tisztessége  sokak számára követendő például szolgált, és szolgál ma is. Csöndes, szolid   harmóniában élő emberek voltak,  akiknek  közös élete mindig   példamutató volt a falu közössége számára. Ha  az élet úgy hozta, mindketten szívesen kivették részüket a közéletből is. Kifogyhatatlan  energiával  tevékenykedtek még  nyugdíjas éveikben is: kedves alakjuk  megszokott  színfolt volt a fürdőben, évről évre.  Szerettük őket, közénk tartoztak. Tudtuk róluk: még ha el  is költöztek Budapestre, a  lelkükben - ők ketten - mindörökre berekiek maradtak. Kivételes kegy,  igazi  jutalom  a Sorstól egy házaspár számára, hogy  - pár nap különbséggel - egyszerre távozhattak el  a földről egy más dimenzióba, afféle újkori Philemon és Baucis módjára. Kedves emléküket szívünkben örökre megőrizzük. Mimike néni, Laci bácsi – Isten velük. Őrizze emléküket a megtartó Idő… (Írta: Dr. Hajdú Lajosné)

2012-04-18 12:27:02

2012. április 14-15-én, a hétvégén SzegedWP_000015.jpgen került megrendezésre a Rendészeti Szakiskolások Országos Csapatversenye. A karcagi csapat 1. helyezett lett Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós vezetésével jóval megelőzve az utána következő dobogós helyezettet. A karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 11 és 12. osztályos tanulóinak szakmai, elméleti felkészítéséről Fekete András ny. ftzls, míg a fizikai megmérettetésen való kiváló szereplésről Deák Ferenc testnevelő gondoskodott. A fiatalok elhozhatták az aranyérem mellett a vándorkupát is, mely évek óta először "tanyázik" Jász-Nagykun-Szolnok megyében, sőt értékes tárgyjutalmakat és névre szóló okleveleket vehettek át a Belügyminisztériumtól és a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, de a Jász-Nagykun-Szolnok  megyei rendőrfőkapitánya és a karcagi rendőrkapitány is elismerte kimagasló eredményüket. A fényképen balról jobbra: Seres István (11D) Őrlős Gábor (12C) Borsi Zsolt (12C) Bukovszki Dániel (12C) Szűcs Tibor (12C) Első sorban: Deák Ferenc -testnevelő tanár, Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós, valamint aki a  fotóról hiányzik és lövészetből felkészítette a csapatot: Balogh András. (forrás:JNSZ MRFK)

2012-04-17 11:04:58

m__zeum.jpgA püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum munkatársai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2012. április 21-én,szombaton 9-12 óráig „PÁSZTORÉLET A SÁRRÉTEN” címmel tartandó aktív délelőttre, ahol, Szent György nap alkalmából lovasbemutató, szekerezés, valamint játékos vetélkedő várja a látogatókat. Lehetőség lesz csergetésre, viseletekben való fotózásra is. A részvétel ingyenes. Csoportoktól előzetes bejelentkezést kérünk április 18-ig. Tel: 54/451-295 E-mail: kfmuzeum@enternet.hu (forrás: www.kfmuzeum.hu)

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu